Via Universitària: Accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris (2020-2022)
Direcció: Antonio Ariño Villaroya, Ramon Llopis Goig, Miquel Martínez Martín, Ernest Pons Fanals, Anna Prades
Editorial: Xarxa Vives d’Universitats
Equip de recerca: Montserrat Casalprim Ramonet, Lídia Daza Pérez, Marina Elias Andreu, Pilar Figuera Gazo, Fidel Molina Luque, Ingrid Noguera Fructuoso, Luis Ortiz Gervasi, Betlem Sabrià Bernadó, Albert Sánchez-Gelabert, Inés Soler Julve, Mercedes Torrado Fonseca, Helena Troiano Gomà
La segona edició de Via Universitària, que es desenvolupà entre 2017 i 2019, va incloure, per primera vegada, una secció al qüestionari destinada a conèixer l’experiència de l’estudiantat sobre el procés d’ensenyament tècnica, els (ensenyament, subàmbit detallat, subàmbit ampliat i àmbit disciplinari), i l’homogeneïtzació de les variables fetes servir pels diferents grups de recerca mitjançant un catàleg de variables. Pel que fa a la difusió, es va incloure com a grup d’interès a les unitats tècniques de qualitat, implicant-les en el llançament i la difusió de l’estudi, i oferint-los un informe de resultats per facilitar-los la inclusió dels resultats de l’estudi als seus processos d’avaluació de qualitat
Resultats del treball de camp de Via Universitària
Finalment, els informes de resultats es van redissenyar per a ser més user-friendly.
En aquesta tercera edició, la direcció científica va decidir que era pertinent adaptar el qüestionari per copsar com ha impactat la pandèmia en les condicions de vida de l’estudiantat, tot mantenint el corpus bàsic de les preguntes de l’estudi. Les preguntes específiques que s’han afegit són en relació amb els aspectes següents:
- Adaptacions de matrícula i mobilitat al context actual» per «Adaptacions de la matrícula i la mobilitat dels estudiants a la situació generada per la pandèmia.
- Valoració de la resposta de la universitat
- Salut i benestar emocional
- Classes en línia. Assistència, dificultats i beneficis
- Impactes de la pandèmia en les condicions de vida dels estudiants
Temes que s’analitzen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent elit lorem, lobortis a nunc non, tincidunt scelerisque tortor. Duis a convallis est, in condimentum risus. Proin quis odio et arcu bibendum vehicula. Curabitur dapibus suscipit augue eget commodo. Suspendisse potenti. Quisec nisi lectus. Morbi pharetra dapibus nibh eget elementum. Donec semper semper lorem. Ut finibus nisl arcu, sed aliquet nibh lobortis in.
“Una de les dificultats principals per abordar aquest repte és la manera com acabà el curs acadèmic 2019-2020: de manera virtual en tots els nivells educatius.
Nom de l’autor/a Càrrec